Turun Ratapihalle suunnitellun areenan operaattori Turku Live ja Ticketmaster Suomi ovat solmineet yhteistyösopimuksen lipunmyynnistä. Sopimus merkittävän lippuyhtiön kanssa vahvistaa tavoitteita kehittää Turusta monipuolinen ja kansainvälinen tapahtumakaupunki.

Ratapihan kaupunginosan kaavailtu areena valmistuu arviolta vuonna 2027, mutta Turku Liven liiketoimintajohtaja Heidi Aho näkee ajan olevan juuri oikea lippusopimuksen varmistamiseen.

”Ticketmaster on merkittävä kansainvälinen lippuyhtiö, jonka saaminen mukaan on kiistatta yksi tärkeimpiä askeleita areenan tulevalle menestykselle. Luotettavan lippuyhtiön kanssa varmistamme areenan elinvoiman ja saamme siitä kaiken potentiaalin irti”,

Aho korostaa.

”Neuvottelut kansainvälisistä urheilutapahtumista ja artistivierailuista aloitetaan usein jo vuosia etukäteen, joten nyt solmittu sopimus vahvistaa jo nyt Turun asemaa tapahtumakaupunkina”.

Ratapihan monitoimiareenalle mahtuu jääkiekko-otteluissa 9 000 katsojaa ja konserteissa 10 000 katsojaa. Areenalle halutaan HC TPS:n kotipelien lisäksi erilaisia urheilutapahtumia sekä kotimaisia ja ulkomaisia artisteja. Monitoimiareena soveltuu myös perhetapahtumien, konferenssien ja messujen järjestämiseen.

Turun Ratapiha - havainnekuva
Havainnekuva. Turun Ratapihan Kehitys Oy / PES-Arkkitehdit Oy.

Uuden areenan sijainti tuo uusia mahdollisuuksia Turun tapahtumakentälle myös Ticketmasterin näkökulmasta.

”Ratapihan uusi monitoimiareena ja yhteistyö Turku Liven kanssa avaa paljon uutta potentiaalia alueen tapahtumatoimintaan. Ratapihan areenan tuleva sijainti aivan Logomon vieressä luo Turkuun koko Suomen mittakaavassa ainutlaatuisen kokonaisuuden, jonka avulla Turkuun voidaan houkutella kansainvälisiä artisteja. Lisäksi keskeinen sijainti lähellä Turun keskustaa ja hyvien liikenneyhteyksien luona on myyntivaltti, jolla Turkuun saadaan myös uudentyyppisiä tilaisuuksia ja urheilutapahtumia”,

kertoo Senior Director Petri Lehtoranta Ticketmasterilta.

”Olemme panostaneet hyvin paljon resursseja kuluttajakokemuksen parantamiseen ja saaneet siitä myös kansainvälistä tunnustusta. Elämysten kokeminen alkaa jo lipun ostamisesta, joten sen tulee olla helppoa ja sujuvaa. Haluamme taata innovatiivisilla tuotteillamme ja ratkaisuillamme huippuluokan kokemuksen myös Ratapihan areenalle saapuville faneille ja tapahtumajärjestäjille”.

Lehtoranta jatkaa.

Turun Ratapihan uusi kaupunginosa ja monitoimiareena rakentuvat aivan keskustan tuntumaan päärautatieaseman ja Logomon väliselle konepajan alueelle. Alueelle suunnitellaan monipuolista elämys- ja tapahtumakeskittymää, palveluita ja asumista. Kokonaisuuden toteuttamisesta vastaa Turun Ratapihan Kehitys Oy Turun kaupungin kanssa.

”Turun Ratapiha on kokonainen kaupunginosa eikä pelkkä areenaprojekti, mutta areenan toteutuminen on hankkeen kannalta todella merkittävä palanen. Yhteistyö nimekkään ja luotetun lippuoperaattorin kanssa luo vahvan pohjan tapahtuma-alan liiketoiminnalle Turussa. Tapahtumakävijät tuovat Turkuun eloa ja euroja, joista hyötyvät Ratapihan toimijoiden lisäksi monet muutkin paikalliset yritykset”,

Heidi Aho korostaa.

Turun Ratapiha - havainnekuva
Havainnekuva. Turun Ratapihan Kehitys Oy / PES-Arkkitehdit Oy.

Turun Ratapiha on uusi kaupunginosa, jota suunnitellaan VR:n konepajan alueelle. Kokonaisuuden toteuttamisesta vastaa Turun Ratapihan Kehitys Oy yhteistyössä Turun kaupungin kanssa. Uuteen kaupunginosaan on tulossa asuinrakennusten ja toimitilojen lisäksi kansainvälinen elämys- ja tapahtumakeskittymä. www.turkuratapiha.fi


Haluatko sinäkin myydä liput tapahtumiisi kanssamme? Ota yhteyttä.