Guns N’ Rosesin konsertti vuoden 2017 paras tapahtuma Suomessa – Coldplay keräsi eniten ääniä maailmanlaajuisesti

Ticketmasterin suomalaiset asiakkaat ovat äänestäneet Guns N’ Roses -yhtyeen konsertin Hämeenlinnassa vuoden 2017 parhaaksi tapahtumaksi maassamme. Guns N’ Roses esiintyi 55 000 hengen yleisölle Kantolan tapahtumapuistossa 1. heinäkuuta. Seuraavaksi parhaimmiksi tapahtumiksi äänestettiin Ruisrock sekä Tuska 2017. Myös Robbie Williamsin stadionkeikka Tampereen Ratinassa sekä Cats-musikaali Hartwall Arenassa nousivat äänestyksessä kärkiviisikkoon.

Rockmusiikki ja musiikkitapahtumat sekä festivaalit keräsivät yleisesti ottaen eniten mainintoja kyselyssä, johon osallistui Suomessa yli 10 000 henkilöä ja maailmanlaajuisesti yhteensä lähes 200 000 Ticketmasterin asiakasta. Kysely toteutettiin nyt kolmatta kertaa. Helsinki nousi Ticketmasterin kyselyssä suosituimmaksi live-esiintymisten paikaksi, sillä kaikkiaan kuusi kärkikymmenikön tapahtumista pidettiin Helsingissä. Samalla Helsinki sijoittui maailmanlaajuisessa vertailussa viiden suosituimman paikallisen kaupungin joukkoon lyöden suosittujen live-tapahtumien määrässä esimerkiksi Pariisin ja Vancouverin.

– Suuret kiitokset kaikille äänestäneille! Gunnareiden keikka Hämeenlinnassa oli meillekin tapahtumajärjestäjänä vuoden huipputapauksia, jonka puolesta tiimimme teki kovasti töitä järjettömän hienolla asenteella ja ammattitaidolla. On mahtavaa saada siitä tunnustus heiltä, joille me näitä tapahtumia tehdäänkin, eli faneilta, toteaa Live Nation Finlandin pääpromoottori Zachris Sundell.

Ticketmasterin kansainvälisesti toteuttamassa Ticket of the Year -äänestyksessä tapahtumakävijät äänestivät ykköseksi brittiyhtye Coldplayn keikat. Yhtyeen kiertue sai suurimman äänisaaliin vuoden parhaana tapahtumana, kun laskettiin yhteen 29 eri maassa annetut äänestystulokset.

– Olemme kiitollisia kaikille, jotka äänestivät meidät voittajaksi nyt jo toisen kerran peräkkäin. Viimeksi kuluneen kahden vuoden aikana olemme pitäneet 114 konserttia 76 kaupungissa 31 maassa ja olemme rakastaneet jokaista kiertueen minuuttia. Kiitos siitä kuuluu kaikille teille, toteaa Coldplay lausunnossaan.

Ticket of the Year -äänestyksessä valittiin kuluvan vuoden parhaan tapahtuman lisäksi vuoden 2018 odotetuin tapahtuma. Suomessa odotetuimmaksi nousivat Metallican ja Antti Tuiskun keikat sekä Ruisrock.

– On hienoa saada Metallica jälleen ensi vuonna Suomeen, ja vieläpä kahdelle loppuunmyydylle areenakeikalle. Metallican kiertue on lyönyt kävijäennätyksiä maailmalla, ja samaa on luvassa myös Suomessa. Keikat tulevat olemaan myös meidän tiimille yksi vuoden kohokohdista, kertoo Sundell konsertit järjestävästä Live Nation Finlandista.

Ticketmaster aikoo järjestää vastaavan kyselyn myös ensi vuonna. – Satavuotias Suomi tunnetaan tuhansien järvien lisäksi myös tuhansista huipputapahtumista. Kulunut vuosi on tarjonnut huikeita elämyksiä ja myös tulevan vuoden tapahtumatarjonta näyttää erittäin kiinnostavalta, monipuoliselta ja laadukkaalta, kertoo Ticketmaster Suomen markkinointijohtaja Sami Verno.

Ticket of the Year -äänestyksen tulokset:

PARAS TAPAHTUMA 2017 / SUOMI
1. Guns N’ Roses – Kantolan Tapahtumapuisto, Hämeenlinna
2. Ruisrock – Ruissalo
3. Tuska 2017 – Suvilahti, Helsinki
4. Robbie Williams – Ratinan Stadion, Tampere
5. Cats – Hartwall Arena, Helsinki
6. Flow Festival – Suvilahti, Helsinki
7. Robin – Hartwall Arena, Helsinki
8. Helsinki International Horseshow – Helsingin Jäähalli
9. Cirque Du Soleil – Hartwall Arena, Helsinki
10. Qstock Festivaali – Kuusisaari, Oulu

ODOTETUIN TAPAHTUMA 2018 / SUOMI
1. Metallica
2. Ruisrock
3. Antti Tuisku
4. Helsinki International Horseshow
5. Flow Festival

PARAS TAPAHTUMA 2017 / KOKO MAAILMA
1. Coldplay
2. Ed Sheeran
3. Guns N’ Roses

Sotainvalidien Veljesliitto perusti Lippupalvelun vuonna 1945. Yhtiö on toiminut vuodesta 2016 nimellä Ticketmaster Suomi. Se kuuluu kansainväliseen Ticketmaster-konserniin, joka on osa maailman suurinta viihdeteollisuuden yritystä, Live Nation Entertainment Inc:ia. Ticketmaster myy vuosittain noin 530 miljoonaa lippua urheilu-, kulttuuri-, viihde- ja teatteritapahtumiin yli 30 maassa. Ticketmaster on maailman suurin toimija alalla. Lisäksi Ticketmasterin verkkokauppa on maailman kymmenen suurimman verkkokaupan joukossa. www.ticketmaster.fi

Ticketmaster Suomen lehdistötiedote 30.11.2017