Koronatodistus ja kulunvalvonta

Suomessa koronapassin käyttö on vaihtoehto alueellisille koronarajoituksille, jolloin passi mahdollistaa sisäänpääsyn esimerkiksi erilaisiin tilaisuuksiin ja tapahtumiin.

Koronarajoitusten kohteina olevat toimijat voivat ottaa koronapassin käyttöön vapaaehtoisesti. Rajoitusten kohteena olevat toimijat voivat edellyttää asiakkailtaan koronapassin näyttämistä sisäänpääsyn yhteydessä.

Suosituksemme

Suosittelemme koronatodistusten eli koronapassin tarkastamiseen erillistä luentapistettä tapahtumapaikalla. Kokemuksemme mukaan koronapassien lukeminen erillisellä luentapisteellä ennen lipunluentaa sujuvoittaa sisäänpääsyä ja helpottaa ihmismassojen hallitsemista, mikä ehkäisee ruuhkan syntymistä lipunluenta-alueelle. Tällä tavoin vältetään myös henkilöiden, joilla ei ole voimassa olevaa koronapassia, pääsemistä turvatarkastus- ja lipunluenta-alueelle.

Koronatodistuksen lukija -sovellus

Koronatodistuksen eli koronapassin lukemiseen vaaditaan THL:n hyväksymä Koronatodistuksen lukija -sovellus, jonka voi ladata Android-laitteille Google Play -kaupasta ja iOS-laitteille App Storesta. Sovellus löytyy sovelluskaupoista nimellä Koronatodistuksen lukija ja se toimii uusimmissa Android- ja iOS-laitteissa.

Sovelluksen käyttö

  1. Avaa sovellus ja hyväksy käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö
  2. Anna sovellukselle lupa käyttää laitteen kameraa
  3. Lue asiakkaan koronatodistuksen QR-koodi. Sovellus kertoo sinulle koronatodistuksen haltijan nimen sekä onko koronatodistus voimassa.
  4. Tarkista että asiakkaan henkilötiedot vastaavat koronatodistuksen henkilötietoja.

Koronatodistuksen lukija ei kerää tai tallenna terveystietoja tai muita tietoja. Autamme mielellämme, mikäli kysymyksiä koronatodistusten lukemiseen liittyen herää. 

Senaste nyheter

6 askelta parempaan sähköpostimarkkinointiin

6 askelta parempaan sähköpostimarkkinointiin

Sähköpostirekisteri on markkinoijan aarre. Se on suora yhteys faneihin, jotka ovat jo kiinnostuneita kuulemaan yritykseesi ja tapahtumaasi liityvää sisältöä, tietoa ja uutisia.