Haluatko, että jokainen nainen voi päättää itse elämästään? Niin mekin. Tehdään jokaisesta päivästä naistenpäivä ja mahdollistetaan kaikille naisille edellytykset työhön.

Juhlimme naistenpäivää ja tasa-arvoa tukemalla Naisten Pankin kampanjaa, jossa kerätään varoja kehittyvien maiden naisten koulutusta, työllistymistä ja yrittäjyyttä varten.

Suomalainen Naisten Pankki kampanjoi 8.3.2023 vietettävän naistenpäivän ympärillä naisten työn ja päätösvallan puolesta. Kampanjan tavoitteena on kerätä varoja naisten kouluttamiseen ammattiin ja yrittäjyyteen Afrikassa ja Aasiassa.

Maailmanlaajuisten kriisien vastatuulessa uskomme, että naisten työ ratkaisee. Siksi kutsumme kaikki mukaan rakentamaan tasa-arvoisempaa maailmaa,

sanoo Naisten Pankin puheenjohtaja Saara Lehmuskoski

Naisen työn merkitys

Työ ja oma raha tuovat naiselle vapauden päättää itse elämästään. Oma työ on yhä monelle naiselle kaukainen haave, jonka köyhyys ja eriarvoisuus estävät. Ammatti ja toimeentulo tarjoavat naiselle mahdollisuuden vaikuttaa oman elämänsä suuntaan.

Koulutettu ja työtä tekevä äiti myös panostaa todennäköisemmin lastensa koulutukseen, huolehtii heidän hyvinvoinnistaan ja saa vähemmän lapsia. Etenkin tytöille ansiotyötä tekevät äidit ovat tärkeitä roolimalleja.

Kestävän kehityksen ja rauhan saavuttamiseksi tarvitaan koko maailman väestöä. Puolet ei riitä. Taloudellinen itsenäisyys ja osaaminen kannustaa naisia osallistumaan myös muuhun yhteiskunnan toimintaan.

Tee naisen työ ja lahjoita ammatti

Naisten Pankki on suomalaisten naisten perustama kehitysyhteistyöverkosto, joka kerää varoja naisten työtä, yrittäjyyttä ja toimeentuloa edistävään työhön. Naisten Pankin tuki on tavoittanut suoraan 92 000 ihmistä, perheet mukaan lukien 460 000 ihmistä.

Hankkeet maailmalla toteuttaa Suomen suurin kansainvälisen avun järjestö Kirkon Ulkomaanapu. Naisten Pankin työ on poliittisesti ja uskonnollisesti täysin sitoutumatonta.

Tavoitteena on, että jokaisella naisella olisi oma työ ja sitä kautta valta ja vapaus päättää itse elämästään.

Tule mukaan ja tee naisen työ. Lahjoita tasa-arvoisemman maailman puolesta Naisten Pankin kampanjassa naisten työn, yrittäjyyden ja toimeentulon tueksi.

  • Lahjoita verkossa osoitteessa naistenpankki.fi/lahjoita
  • Tekstaa NAISELLE30 numeroon 16499 (30 €)
  • Lahjoita MobilePaylla numeroon 41109

Kampanjan toteuttaa ja lahjoitukset kerää Naisten Pankki.


Lue lisää uutisia.